René (drums)

 

Hoi allemaal,
Ik ben dus d’n drummert van het stel.
Mijn muzikale carrière begon op mijn 10de
Als klein manneke speelde ik op zo’n grote diepe trommel als tamboer bij het Sint Willibrordus gilde in Heeswijk.
Na de middelbare school ben ik op de drumkruk van mijn broer gaan zitten.
Deze speelde toen bij de band T- Nutz wat na mijn arriveren overging in Third Stage, een top 100 aller tijden band met country/westcoast voorkeur.
Ben destijds ook les gaan halen in Den Bosch, bij wijlen Huub Janssen bekend van The Dutch Swing Colleges Band een super acrobatische jazzdrummer.
We hadden toen een leuke band met regelmatig wat optredens. Na een jaar of 10 was dat welletjes geweest en zijn we ieder onze eigen weg gegaan.
Ik heb toen in wat bandjes gespeeld van Blues naar Funky en daarna naar de stevige Rock van Black Label, hier heb ik tot 2008 ingezeten.
De oud Third Stage leden hebben altijd contact gehouden met elkaar en René Heesakkers en Rico van Hooren waren al enige tijd eigen nummers aan het schrijven. Eind 2006 ben ik gevraagd om wat drum begeleiding te spelen met de nieuw te ontstane nummers. De band Dreamfield is toen ontstaan, eigen nummers in Irish/Westcoast music style. We hebben 2 cd`s opgenomen en uitgebracht en leuke optredens gehad.
In mei 2016 ben ik bij BBSwing Orchestra aangesloten en neem hier de percussie partijen voor mijn rekening. Dit is een mooie aanvulling en uitdaging om met zo`n 22 leden tellend orkest samen muziek te maken.
Medio 2017 heb ik Dreamfield verlaten, na 10 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging.
Ik was gevraagd om op auditie te komen bij Double5 dit was een verademing om na zo vele jaren weer lekker voluit te mogen drummen, ik heb altijd geroepen dat ik nog een keer in een top 100 aller tijden band wilde spelen, de muziek maken waarop ik zelf ook altijd zou dansen. Er was positieve muzikale klik en iedereen was zeer enthousiast.
Dit enthousiasme stralen wij ook uit op het podium en hiermee krijgen wij de tent op z`n kop
Ik hoop jullie allemaal te zien met onze optredens en beloof jullie een dansbare avond.

High 5
René Bissels

 

< Vorige Pagina