Hans

HansHet begon met mij op zeer jonge leeftijd. Dat kon ook niet anders als je de hele dag tussen de muziek zit.
Mijn vader had indertijd een Harmonie en gaf leiding over verschillende koren. Daarnaast gaf hij les, blaasinstrumenten en piano.Zodoende werd mijn interesse in muziek behoorlijk aangewakkerd en begon dan ook op mijn 8e jaar met pianoles. Uiteraard kreeg ik les van mijn vader, streng maar rechtvaardig en klassiek.
Het bleek al snel dat ik over een redelijke improvisatietechniek beschikte en Beethoven, Handel en Wagner klonken ineens heel anders dan dat het door deze heren ooit bedoeld was. Ik bleek een bepaalde manier van akkoorden schema`s te kunnen rangschikken waardoor een klassiek stuk jazz-muziek werd, of vele malen vrolijker dan bedoeld. Dit wel tot soms ergernis, want dat dóe je niet met klassieke muziek en zeker niet in die tijd. (jaren 60)

Maar door deze manier van spelen, leerde je veel van akkoordenschema`s en dit bleek later heel prettig bij het arrangeren en het veel vrijer spelen van muziek.

Door de jaren heen op zeer veel verschillende manieren en stijlen met muziek bezig geweest, van klassiek tot pop en van musical tot jazz. En dit altijd op toetsinstrumenten. Daarnaast ook het schrijven en arrangeren van muziek en dit alles gedurende een periode van zo`n 25 jaar.

Vanaf 1999 een periode van rust wat muziek betrof, totdat René mij zo`n drie jaar geleden vroeg of ik het leuk vond om weer in een band te spelen, maar alleen voor de lol. En zie, bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat bleek te gelden voor alle andere bandleden. Dus toch weer op het podium en weer met ontzettend veel plezier!!

< Vorige Pagina