René

 

reneHet is bij mij begonnen met een blokfluit, om de nootjes te leren. En daarna, zeven jaar oud, kreeg ik mijn eerste accordeon les. Elke week opnieuw kwam er een oude kerel, mijn muziekleraar, bij ons thuis. Maand na maand, jaar na jaar. Op de zondagmorgens haalde hij me op en gingen we naar enkele andere leerlingen toe. Dan konden we samen oefenen in het samenspelen. Zo heb ik ook onze huidige drummer, Sjef, leren kennen.
Na het overlijden van mijn leraar ben ik op advies van een nieuwe leraar ook klassiek les gaan nemen op een elektronisch orgel. Tjonge jonge, wat was dat saai.

Op 14 jarige leeftijd werd ik lid van de plaatselijke Drumfanfare Hintham. Daar kreeg ik les op mijn allereerste koperen blaasinstrument. In de jaren daarna het hele instrumentarium doorgewerkt zodat ik bij een optreden de lege plaats van een niet opkomende man invulde. De ene keer op een klaroen of kornet, de andere keer weer op trompet, bugel, bariton, trombone of sousafoon.
Daarna heb ik nog verschillende jaren getoeterd bij Drumfanfare Amantius in Den Bosch.

Op een gegeven moment ben ik terechtgekomen in een plaatselijke band ‘Dolce Vita’ als toetsenist. Repeteren in de schuur van de drummer. Dit ging enkele jaren goed tot ik er de brui aan gaf. Totaal geen zin meer in muziek maken. Alle instrumenten die ik had, heb ik weggedaan, weggegeven of verkocht. Achteraf was dit niet zo’n slimme zet, maar ja…..

Later werd ik gevraagd om de toetsenist van een bandje te vervangen. De man stopte ermee en men zat verlegen. Toch maar weer een keyboard aangeschaft en elke donderdag naar de repetitie. Het was een groepje muzikanten met de instelling van ‘lekker muziek maken voor de fun’ maar niet optreden. Door de jaren heen waren er vele wisselingen in de bezetting, maar de band groeide uit tot wat het nu is. Double5!!  In 2007 gingen we weer optreden. En van lieverlee ben ik er aardig wat tijd mee zoet om mijn steentje bij te dragen aan de band. Maar met heel veel plezier. Ook mede doordat mijn dochter Lizzy een plaatsje heeft gevonden binnen ‘onze band’.

 

< Vorige Pagina